Gy.I.K.

Itt az általatok feltett kérdésekre válaszolunk a legjobb tudásunk szerint.

 

Miből vannak a termékek?

A termékek nagy része 3D nyomtatással készül, UV fényre térhálósodó műanyagból. Ezen kívül tartalmazhatnak acél, alpakka és polisztirol elemeket is, melyek a termékek szilárdságának növekedését eredményezik. 

 

Sérülékenyek a termékek?

A kereskedelmi forgalomban kapható fröccsöntött termékeknél törékenyebbek a modelljeink, de felveszik a versenyt a műgyantával. Hőre lágyulnak, így alakíthatók is, törés nélkül félbe lehet hajlítani egy 3D nyomtatással készült rudat. A hirtelen erős behatásokkal szemben viszont kevésbé ellenállók.

 

Hány darabból állnak a termékek?

Néhány termék akár több darabból is állhat. Erre egyrészt az árak alacsonyan tartása miatt van szükség, másrészt a szebb megjelenés miatt. Ahol nem egyértelmű az összerakás, ott összerakási útmutató található, illetve bármikor szívesen segítünk, ha ilyen probléma merül fel.

 

Mivel ragaszthatom a termékeket?

Mi a Loctite pillanatragasztóit használjuk, 2 féle ragaztóval dolgozuk, az egyik zselés, fém tubusban kapható és csőrös adagoló van rajta, a másik folyékony, műanyag flakonban, szintén csőrös adagolós típus.

 

Festettek a termékek?

Sajnos nem tudjuk felvállalni, hogy fessük a termékeket, egyszerűen nincs rá kapacitásunk.

 

Mivel fessem a termékeket?

Javasoljuk minden esetben alapozó használatát, így gyakorlatilag bármilyen festékkel festhetőek a modellek. A részletek miatt vékony rétegben ajánlatos festeni, pl. airbrush használatával.

 

Mit tegyek, ha elakadtam az összeszerelésben?

A bonyolultabb, illetve több alkatrészből álló termékekhez összeszerelési útmutatót a termék leírásánál találsz, ha itt nincs meg amit keresel, akkor az elérhetőségeink valamelyikén keress meg minket, segítünk.

 

Milyen méretarányban elérhetők a termékek? 

1:1 és 1:220 között elvállalunk szinte mindent.

 

A termékek árai milyen méretarányhoz tartoznak?

A termékek árát H0 méretarányra számoltuk ki, nagyobb méretarány esetén egyedi árazást alkalmazunk, mert itt nagyon el tudnak szállni a költségek. TT méretben a H0 ár 75 %-val lehet számolni, N méretben pedig a H0 ár 50%-val. Z-s méretben megint csak egyedi az ár. Az egyedi ár nem azt jelenti, hogy nagyon drága.